Amsterdam,
22
december
2020
|
12:17
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij steunt Stichting Spelend Sporten uit Leeuwarden met 5.000 euro

“De Maatjesdag kan nu blijven bestaan”

Samenvatting

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Stichting Spelend Sporten uit Leeuwarden! De stichting is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Stichting Spelend Sporten gaat het geld gebruiken om -zodra het weer kan- een Maatjesdag te organiseren, waarop mensen met én zonder handicap elkaar kunnen ontmoeten en een sportieve en creatieve dag kunnen beleven.

Ingrid van Stichting Spelend Sporten: “Wauw, dit is fantastisch! We organiseren eens per twee jaar een Maatjesdag, zodat mensen met en zonder handicap elkaar kunnen ontmoeten en samen een leuke dag kunnen beleven. Deze financiële steun neemt een grote zorg voor het geld weg. Nu kunnen we weer door en kan de Maatjesdag blijven bestaan!”

‘Clubs van de Week’
Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december 2020 benoemt de VriendenLoterij 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, verenigingen en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich aanmelden via www.clubsvandeweek.nl

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn