Amsterdam,
17
november
2020
|
12:36
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij steunt Stichting Sport en Transplantatie uit Amersfoort met 5.000 euro

Samenvatting

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Stichting Sport en Transplantatie uit Amersfoort! De stichting is met haar project benoemd tot één van de Clubs van de Week van de VriendenLoterij en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro. Zij gaan het geld gebruiken om een nieuwe website te bouwen, zodat meer orgaan- en stamcelgetransplanteerden de weg naar sport kunnen vinden.

Peter van Maurik, van Stichting Sport en Transplantatie: “De drempel ligt vaak hoog voor orgaan- en stamcelgetransplanteerden om te gaan sporten, terwijl sporten juist voor deze groep heel belangrijk is. Wij merken dat dit vooral komt doordat er online weinig informatie over te vinden is. Met een website willen wij de mogelijkheden inzichtelijker maken en hopen we de drempel om te gaan sporten te verlagen.”

‘Clubs van de Week’
Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december 2020 benoemt de VriendenLoterij 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Clubs kunnen zich nog tot en met 30 november aanmelden via www.clubsvandeweek.nl.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, verenigingen en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich aanmelden via www.clubsvandeweek.nl.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn