Amsterdam,
16
december
2020
|
10:52
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij steunt ‘van Limburg Stirum Korpsen’ uit Wezep met 5.000 euro

Samenvatting

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor ‘van Limburg Stirum Korpsen’ uit Wezep! De vereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. De vereniging gaat het geld gebruiken om de oude baritons van diverse merken te vervangen door nieuwe exemplaren van hetzelfde merk, zodat ze bij komende optredens allemaal hetzelfde klinken.

Barry van der Grift van ‘van Limburg Stirum Korpsen’: “Hier zijn we hartstikke blij mee! Onze baritonsectie werkt nu met baritons van verschillende merken, waardoor ze allemaal anders klinken. We wilden de baritons al langer vervangen, maar vanwege corona is dit op de lange baan geschoven. We hebben ons spaargeld nu hard nodig om te kunnen overleven. Dankzij deze bijdrage kunnen we de baritons alsnog vervangen, zodat ze bij komende optredens allemaal hetzelfde klinken. Fantastisch!”

‘Clubs van de Week’
Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december 2020 benoemt de VriendenLoterij 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, verenigingen en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich aanmelden via www.clubsvandeweek.nl

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn