Amsterdam,
16
december
2020
|
10:25
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij steunt vereniging ONS Sneek met 5.000 euro

Samenvatting

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor voetbalvereniging ONS Sneek! De vereniging is met haar maatschappelijke project benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. De vereniging gaat het geld gebruiken om professionele schoonmaakartikelen aan te schaffen, zodat leerlingen van speciaal onderwijsschool De Diken hun maatschappelijke stage op de vereniging kunnen voldoen.

Bestuurslid Accommodatie Klaas Uil van ONS Sneek: “Dit is heel fijn! Wij hebben een bijzondere samenwerking met De Diken, een school voor algemeen bijzonder praktijkonderwijs. Hun leerlingen in de leeftijd van 14 tot 16 jaar maken bij ons op de club schoon om praktijkervaring op te doen en zo hun schoonmaakcertificaat te behalen. De leerlingen worden op deze manier klaargestoomd om -met het certificaat op zak- aan de slag te gaan in het bedrijfsleven. Heel fijn dat we de benodigde professionele schoonmaakartikelen aan kunnen schaffen, zodat de leerlingen van De Diken hun maatschappelijke stage bij ons kunnen blijven lopen.”

‘Clubs van de Week’
Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december 2020 benoemt de VriendenLoterij 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, verenigingen en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich aanmelden via www.clubsvandeweek.nl

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn