Amsterdam,
04
februari
2021
|
12:42
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij steunt v.v. Read Swart uit De Knipe met 5.000 euro

Boost voor verduurzamingsproject

Samenvatting

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor v.v. Read Swart uit de Knipe! De voetbalvereniging is met haar verduurzamingsproject benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Read Swart gaat het geld gebruiken om de club verder te verduurzamen door onder andere zonnepanelen te plaatsen.

Jan van der Hoeff van v.v. Read Swart: “Prachtig! Dit kunnen we goed gebruiken. We hebben een groot duurzaamheidsplan gemaakt dat we de komende jaren willen realiseren. Dit plan bestaat onder andere uit het plaatsen van zonnepanelen en een boiler voor de energievoorziening. We hebben diverse acties opgezet om de financiering rond te krijgen en dat we nu een steuntje in de rug krijgen van de VriendenLoterij, is een enorme boost!”

‘Clubs van de Week’
Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december 2021 benoemt de VriendenLoterij 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Om voor de titel in aanmerking te komen, kunnen clubs, verenigingen en stichtingen zich tot 30 november 2021 aanmelden op www.clubsvandeweek.nl

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar de clubkas.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn