Amsterdam,
09
februari
2021
|
09:55
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij steunt zwemvereniging New Wave uit Almere met 5.000 euro

Steuntje in de rug voor Almeerse zwemvereniging New Wave

Samenvatting

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor zwemvereniging New Wave uit Almere! De vereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. New Wave heeft de ambitie om de beste zwemvereniging van Almere te worden en gaat het bedrag daarom gebruiken om attributen aan te schaffen waarmee zij de vereniging kunnen professionaliseren.

Frits Brama van zwemvereniging New Wave: “Hier kunnen we mooie dingen mee doen! We hebben de ambitie om de beste zwemvereniging van Almere te worden. We gaan onder andere attributen aanschaffen om onze zwemvereniging te professionaliseren. Dit zijn bijvoorbeeld headsets waarmee de trainer tijdens het zwemmen instructies kan geven, maar ook een onderwatercamera en Winnercam, waarmee we de zwemtechniek kunnen analyseren en verbeteren. Verder willen we een topzwemmer aantrekken die een clinic of workshop komt geven aan onze leden.”

‘Clubs van de Week’
Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december 2021 benoemt de VriendenLoterij 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Om voor de titel in aanmerking te komen, kunnen clubs, verenigingen en stichtingen zich tot 30 november 2021 aanmelden op www.clubsvandeweek.nl

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar de clubkas.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn