Amsterdam,
24
november
2020
|
09:27
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij steunt ZWK Merlet uit Cuijk met 5.000 euro

Bingo voor iedereen in Cuijk dankzij ZWK Merlet

Samenvatting

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Zwem- en Waterpolovereniging Merlet uit Cuijk! De club stuurde een project in omdat de jaarlijkse zwemvierdaagse vanwege corona niet door kon gaan en hiermee ook de saamhorige feestelijke afsluiting van het evenement waar menig Cuijkenaar naar uitkijkt letterlijk in het water leek te vallen. ZWK Merlet wil het geld gebruiken voor een bingo voor iedereen in Cuijk. Met deze inzending is ZWK Merlet benoemd tot één van de Clubs van de Week van de VriendenLoterij en daarom ontvangt de vereniging eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij.

Vera Daman van ZWK Merlet: “We zijn blij dat ons project is uitgekozen. Het was natuurlijk ontzettend jammer dat de zwemvierdaagse niet door kon gaan, maar het is mooi dat wij juist in de huidige tijd alsnog iets leuks kunnen organiseren voor de gemeenschap van Cuijk. Daar is behoefte aan! Bovendien steunen we de ondernemers in Cuijk een beetje door daar de prijzen voor de bingo in te kopen."

‘Clubs van de Week’
Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december 2020 benoemt de VriendenLoterij 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Clubs kunnen zich nog tot en met 30 november aanmelden via www.clubsvandeweek.nl.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, verenigingen en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich aanmelden via www.clubsvandeweek.nl.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn