Amsterdam,
09
november
2017
|
12:25
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij verrast gehandicapte Lars uit Nieuw-Amsterdam met ligfiets

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Lars Hof (15) uit Nieuw-Amsterdam. Fonds Gehandicaptensport deed een aanvraag bij het VriendenFonds voor een aangepaste ligfiets.

Ellen Taal, Coördinator afdeling Werving bij Fonds Gehandicaptensport: “Lars is zwaar gehandicapt en afhankelijk van zijn familieleden. Sinds dit schooljaar zit Lars op het Hengeveld College in Zwolle, een school voor speciaal onderwijs. De therapeuten zijn daar druk in de weer geweest om iets te bedenken waardoor Lars fysiek bezig kan zijn met sporten. Dat is belangrijk voor zijn spieren. Na veel materialen te hebben uitgeprobeerd, blijkt een speciale ligfiets ideaal voor Lars. Zo’n fiets biedt lichamelijke inspanning, hij kan hiermee aan zijn balans werken en zijn beenspieren worden gestrekt. Daarnaast vindt Lars het heel leuk om te doen. Op dit moment heeft Lars een ligfiets die zijn ouders zelf provisorisch in elkaar gezet hebben, met kussens en houten blokken. Dankzij het VriendenFonds kunnen wij Lars nu verrassen met een echte USVA-ligfiets!”

Lars Hof (15) is blij verrast: “Mijn wens is om in mei mee te doen aan de Twijn 4-daagse. Ik wil dan elke dag één kilometer fietsen. Dat wordt een uitdaging, maar ik ben heel blij dat ik nu een goede ligfiets heb!””

VriendenFonds vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn