Amsterdam,
22
januari
2018
|
16:50
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij verrast leukemiepatiënt Maaike uit Gemonde met The Lion King

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Maaike van Biggelaar (12) uit Gemonde. Basketbalvereniging Den Dungk uit Den Dungen deed voor Maaike een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat haar hartenwens in vervulling: Maaike mag met haar gezin naar musical The Lion King in Scheveningen inclusief overnachting.

Marie-José van den Heuvel, secretaris bij Basketbalvereniging Den Dungk: “Maaike is 12 jaar en een jeugdlid van onze club. Vorig jaar, vlak voordat ze naar de middelbare school zou gaan, is bij haar acute leukemie ontdekt. Ze is toen met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Ook het basketballen zit er voorlopig niet in voor haar. Sinds die periode is Maaike vooral bezig met overleven. Ze is net klaar met alle chemokuren welke met ups en downs verliepen. In deze periode heeft Maaike thuis en in het ziekenhuis zelfs nog wat schoolvakken gevolgd. Wij nemen ons petje voor haar af. Wat een kanjer als je dat allemaal kunt.”

‘Een avondje alle zorgen vergeten’
Marie-José vervolgt: “Ook voor haar gezin is het een hele onzekere periode. Alle aandacht gaat vaak onbedoeld naar Maaike en dat is soms lastig voor haar twee zussen. Wij willen Maaike en haar gezin daarom graag een steuntje in de rug geven. Maaike is een groot liefhebber van musicals en wil heel graag eens naar The Lion King. Geweldig dat wij de familie namens het VriendenFonds van de VriendenLoterij een musicalarrangement met overnachting in Scheveningen mogen aanbieden. Zo kan het gezin weer even met elkaar genieten en voor een avondje alle zorgen vergeten.”

Maaike van Biggelaar (12) is blij verrast: “Wow, dit vind ik kei leuk! Ik kan niet wachten om een datum te prikken en de musical te zien.”

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn