Amsterdam,
28
november
2017
|
16:21
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij verrast Oldenzaalse vrijwilliger Marco met dag racen op circuit

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Marco Poos (41) uit Oldenzaal. Stichting Metakids deed een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij zodat Marco samen met zijn drie zoons kan racen in een echte raceauto.

Marco is vader van Vera. Zij heeft de ziekte van Zellweger; een metabole ziekte (ook wel stofwisselingsziekte genoemd). Met nog drie oudere (gezonde) broers boven haar, is Vera de jongste van vier kinderen. De zorg voor Vera trekt een zware wissel op het hele gezin. Toch lukt het Marco ook nog om zich als vrijwilliger in te zetten voor Stichting Metakids. Hij vindt het belangrijk dat meer mensen op de hoogte zijn van metabole ziekten en de noodzaak van onderzoek.

Martine Huizenga, bestuurssecretaris bij Stichting Metakids: “Voor Metakids is Marco een hele belangrijke vrijwilliger en daarom willen we hem graag in het zonnetje zetten. Geweldig dat Marco dankzij het VriendenFonds van de VriendenLoterij een dag mag racen in een raceauto met zijn drie zoons! Hij is nog nooit op het racecircuit geweest en het leek hem heel bijzonder om dit een keer met zijn zoons mee te maken.”

Marco Poos (41) is blij verrast: “Wat een ongelofelijke verassing is dit! Dit had ik niet verwacht. Ik ga meteen een bericht sturen naar de jongens.”

Stichting Metakids
Stichting Metakids financiert onderzoek om metabole ziekten (stofwisselingsziekten) behandelbaar te maken bij kinderen. Deze ziekte staat in de top-3 doodsoorzaken van kinderen in Nederland. Bij kinderen die met een metabole ziekte worden geboren, gaat er iets mis in hun chemische ‘fabriek’. Metabole ziekten zijn slopers, letterlijk. Ze maken het lichaam kapot. Veel voorkomende gevolgen zijn verstandelijke en/of lichamelijke achteruitgang, dementie, hartfalen, doofheid, blindheid, ademhalingsstoornissen en jong overlijden.

VriendenFonds vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn