Amsterdam,
22
oktober
2018
|
13:06
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij vervult hartenwens 11-jarige Alisia uit Dedemsvaart

De hartenwens van Alisia (11) uit Dedemsvaart is in vervulling gegaan. Alisia heeft een metabole ziekte en werd door VriendenLoterij-ambassadeur Gerard Joling verrast met een dag om nooit te vergeten. Alisia danst en zingt het liefste de hele dag en dat doet ze het allerliefste op de muziek van K3. Haar grootste wens ging dan ook in vervulling toen zij door Gerard in een knalroze limousine werd opgehaald voor een concert van K3. Als klap op de vuurpijl mocht Alisia de zangeressen van K3, Hanne, Klaasje en Marthe, ook ontmoeten.

René, vader van Alisia: “Doordat er bij Alisia te laat een diagnose is gesteld, heeft zij een lichamelijke en geestelijke achterstand die zij helaas nooit meer kan inhalen. Het ergste vind ik dat ze niet aan alles mee kan doen. Ze kan niet altijd mee sporten, spelletjes doen, omdat ze bijvoorbeeld niet hard kan lopen. Soms willen kinderen uit de buurt daardoor niet met haar spelen. En dat maakt ons als ouders heel verdrietig. Wij moeten dag en nacht voor haar zorgen en zijn veel met haar in het ziekenhuis. Haar grootste wens is om K3 te ontmoeten daar is ze een gigantisch grote fan van. Deze dag zal ze nooit vergeten.”

Hartenwens bij RTL 4
In het RTL-programma PrijzenMarathon wens was te zien hoe de hartenwens van Alisia in vervulling ging. De hartenwens is hier terug te kijken.

VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Metakids
De wens van Alisia ging in vervulling binnen het kader van de VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Metakids. Ruim 10.000 gezinnen in Nederland hebben één of meer kinderen met een metabole ziekte. Hun stofwisseling werkt niet goed en dat sloopt hun lichaam. Metabole ziekten zijn zelfs een van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Op dit moment organiseert de VriendenLoterij samen met Metakids de VriendenLoterij PrijzenMarathon. Iedereen die tot en met 31 oktober gaat meespelen, draagt met de helft van ieder lot direct bij aan een landelijk samenwerkingsverband voor onderzoek en behandeling, zodat kinderen met een metabole ziekte snel en blijvend geholpen kunnen worden.

Kijk voor meer informatie op vriendenloterij.nl/metakids.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn