Amsterdam,
30
oktober
2018
|
10:39
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij vervult hartenwens 11-jarige Tjebbe ‘Bond’ uit Utrecht

De hartenwens van Tjebbe (11) uit Utrecht is in vervulling gegaan. Tjebbe heeft een metabole ziekte en werd door VriendenLoterij-ambassadeur Johnny de Mol verrast met een dag om nooit te vergeten. Tjebbe is groot fan van stoere actiefilms en daarom ging zijn allergrootste wens in vervulling: stuntman zijn voor een dag en schitteren in zijn eigen actiescène.

Tjebbe zijn dag begon met een ontmoeting met Johnny de Mol. Vervolgens kreeg hij een smoking aan en reed hij samen met Johnny weg in een snelle auto, als in een echte James Bond-film. Daarna mocht hij in een filmstudio zijn eigen actiescène opnemen.

Dagmar, moeder van Tjebbe: “Tjebbe heeft de metabole ziekte Glut1 deficiëntie. Hij heeft een ontwikkelingsachterstand opgelopen, zijn motoriek is aangedaan en hij moet zich houden aan een streng dieet. Als hij dat niet doet zou hij verder achteruit kunnen gaan. Het liefste kijkt Tjebbe de hele dag films. Acties, achtervolgingen en stunts vindt hij het allermooiste. Het is zo fantastisch om hem zo te zien genieten. Daar word ik zelf helemaal blij van!”

Hartenwens bij RTL 4
In het RTL-programma PrijzenMarathon wens was te zien hoe de hartenwens van Tjebbe in vervulling ging. De hartenwens is hier terug te kijken.

VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Metakids
De wens van Tjebbe ging in vervulling binnen het kader van de VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Metakids. Ruim 10.000 gezinnen in Nederland hebben één of meer kinderen met een metabole ziekte. Hun stofwisseling werkt niet goed en dat sloopt hun lichaam. Metabole ziekten zijn zelfs een van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Op dit moment organiseert de VriendenLoterij samen met Metakids de VriendenLoterij PrijzenMarathon. Iedereen die tot en met 31 oktober gaat meespelen, draagt met de helft van ieder lot direct bij aan een landelijk samenwerkingsverband voor onderzoek en behandeling, zodat kinderen met een metabole ziekte snel en blijvend geholpen kunnen worden.

Kijk voor meer informatie op vriendenloterij.nl/metakids.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn