Amsterdam,
01
oktober
2018
|
14:21
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij vervult hartenwens 16-jarige Mandy uit Almere

De hartenwens van Mandy (16) uit Almere is in vervulling gegaan. Mandy heeft een metabole ziekte en werd door VriendenLoterij-ambassadeur Johnny de Mol verrast in Almere met een dag om nooit te vergeten. Mandy mocht namelijk zingen met haar idool Tino Martin en daarmee ging haar allergrootste wens in vervulling.

Saskia, moeder van Mandy: “Op den duur zullen alle spieren bij Mandy gaan uitvallen. Hierdoor zal ze niet meer kunnen lopen, bewegen en praten. Vroeger babbelde Mandy altijd lekker. Nu kan ze amper nog twee woorden achter elkaar zeggen. Zingen kan ze wel en is heel belangrijk voor haar. Dan kan ze zich goed uiten en haar gevoel laten zien. Deze dag met Tino Martin is heel belangrijk voor Mandy. Dit zal ze nooit vergeten.”

Hartenwens bij RTL 4
In het RTL-programma PrijzenMarathon wens was te zien hoe de hartenwens van Mandy in vervulling ging. De hartenwens is hier terug te kijken.

VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Metakids
De wens van Mandy ging in vervulling binnen het kader van de VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Metakids. Ruim 10.000 gezinnen in Nederland hebben één of meer kinderen met een metabole ziekte. Hun stofwisseling werkt niet goed en dat sloopt hun lichaam. Metabole ziekten zijn zelfs een van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Op dit moment organiseert de VriendenLoterij samen met Metakids de VriendenLoterij PrijzenMarathon. Iedereen die tot en met 31 oktober gaat meespelen, draagt met de helft van ieder lot direct bij aan een landelijk samenwerkingsverband voor onderzoek en behandeling, zodat kinderen met een metabole ziekte snel en blijvend geholpen kunnen worden.

Kijk voor meer informatie op vriendenloterij.nl/metakids.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn