Amsterdam,
08
oktober
2018
|
14:39
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij vervult hartenwens 5-jarige Jaro uit Wieringerwerf

De hartenwens van Jaro (5) uit Wieringerwerf is in vervulling gegaan. Jaro heeft een metabole ziekte en wil niets liever dan treinmachinist worden. Om Jaro een zorgeloze dag te laten beleven, werd hij door Rick Brandsteder, ambassadeur van Metakids, verrast. Hij kreeg een machinistenpak aan, mocht kaartjes controleren in een echte trein en als kers op de taart was Jaro machinist voor één dag op de trein van de Efteling.

Petra, moeder van Jaro, vertelt: “Jaro is geboren met een metabole ziekte. Dat houdt in dat zijn lichaam glycogeen en alle suikers die hij binnenkrijgt, niet goed omzet. Daardoor groeit hij niet goed en motorisch ontwikkelt hij zich onvoldoende. De ziekte is nog onbekend, waardoor er nog steeds dingen zijn die we moeten uitvinden en die onderzocht moeten worden. Het is heel heftig om mee te maken.”

Over de hartenwens van Jaro vertelt Petra: “Deze dag is heel fijn voor Jaro. Er wordt even niet stilgestaan bij zijn ziekte, wat doorgaans in ziekenhuizen natuurlijk wel het geval is. Nu kan hij echt even zichzelf zijn en genieten van het moment.”

Sidney, vader van Jaro, vertelt verder: “Dit vindt hij mooi! Dit is echt zijn allergrootste wens. Al sinds hele jonge leeftijd is hij gek op treinen en wil hij machinist worden. Die droom ging vandaag in vervulling. Super!”

Hartenwens bij RTL 4
In het RTL-programma PrijzenMarathon wens was te zien hoe de hartenwens van Jaro in vervulling ging. De hartenwens is hier terug te kijken.

VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Metakids
De wens van Jaro ging in vervulling binnen het kader van de VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Metakids. Ruim 10.000 gezinnen in Nederland hebben één of meer kinderen met een metabole ziekte. Hun stofwisseling werkt niet goed en dat sloopt hun lichaam. Metabole ziekten zijn zelfs één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Op dit moment organiseert de VriendenLoterij samen met Metakids de VriendenLoterij PrijzenMarathon. Iedereen die tot en met 31 oktober gaat meespelen, draagt met de helft van ieder lot direct bij aan een landelijk samenwerkingsverband voor onderzoek en behandeling, zodat kinderen met een metabole ziekte snel en blijvend geholpen kunnen worden.

Kijk voor meer informatie op vriendenloterij.nl/metakids.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn