Amsterdam,
09
oktober
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij vervult hartenwens Annette (56) uit Hardenberg

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Annette Alkema-Brans uit Hardenberg. De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) deed een aanvraag bij het VriendenFonds voor deze betrokken vrijwilliger. Annette krijgt een elektrische fiets die haar ondanks haar rugklachten helpt in beweging te blijven.

Rie Flach, regiocoördinator collecte bij NSGK: “Annette is een harde werker met een hart van goud! Dit jaar is zij al voor de 15e keer collecte-organisator in Hardenberg. Als vrijwilliger zorgt ze dat alle collectanten hun collectemateriaal krijgen, werft ze nieuwe collectanten, deelt routes in, telt en stort het geld en doet de administratie. Mocht er iemand uitvallen, dan neemt Annette het werk over. Je kan wel zeggen dat ze een zeer betrouwbare en heel bescheiden vrijwilliger is, waar je altijd op kunt bouwen.

Maar dat is nog niet alles. Ook buiten NSGK zet Annette zich in als vrijwilliger: ze gaat wandelen met mensen die daar behoefte aan hebben, theedrinken of samen knutselen, ze zet zich in voor de kerk en staat ook in haar privéleven voor iedereen klaar.

Geweldig dat wij Annette dankzij het VriendenFonds mogen verrassen met een elektrische fiets! Ze heeft al lange tijd veel rugklachten en kan daardoor niet meer zonder pijn fietsen. Dit komt vooral doordat ze versleten wervels heeft. In beweging blijven is heel belangrijk, maar door de pijn doet ze het te weinig. Deze elektrische fiets biedt uitkomst! Nu kan ze eindelijk weer met haar echtgenoot fietstochtjes maken en zonder te veel pijn op de fiets stappen voor een boodschapje of een bezoek aan vriendinnen of haar dochter.”

Annette Alkema-Brans (56) is blij verrast: “Ik weet niet wat ik moet zeggen! Dit is een droom die uitkomt. Ik zei vorige week nog tegen mijn man: ‘ik moet maar aan alle puzzels meedoen waar je een elektrische fiets kunt winnen. Misschien heb ik dan een keer geluk. Ik ben de NSGK en het VriendenFonds hier heel dankbaar voor.”

VriendenFonds vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn