Amsterdam,
08
januari
2018
|
15:26
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij vervult hartenwens Crohn-patiënte Cynthia uit Westdorpe

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de 29-jarige Cynthia Cleys uit het Zeeuwse Westdorpe. Showband Sas van Gent, waar Cynthia Saxofoon speelt, deed een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat haar hartenwens in vervulling: Cynthia krijgt een nieuwe slaapkamer.

Carine Goethals, lid van Showband Sas van Gent: “Cynthia is al jaren lid van onze vereniging, maar sinds twee jaar is ze veel en langdurig ziek. Er is toen bij haar de ziekte van Crohn geconstateerd, een chronische ontstekingsziekte van de darm. Door deze ziekte heeft ze te maken met verschillende tegenslagen. Zo werd haar arbeidsovereenkomst niet verlengd en haar grote hobby, sax spelen, gaat nog maar moeilijk. Ze moet repetities missen en komt weinig buiten om leuke dingen te doen.”

Met spoed naar het ziekenhuis
“De laatste tijd leek het weer de goede kant op te gaan, maar onlangs is Cynthia met spoed opgenomen in het ziekenhuis. De bijwerkingen van de medicijnen veroorzaakten nierbekkenontsteking. Diverse leden van onze Showband houden contact met haar via berichtjes, maar het liefst zien we haar gewoon terug! Cynthia woont nog bij haar ouders. Zij kampen ook met gezondheidsproblemen en geld voor een extraatje is er niet.

Aangezien Cynthia door haar ziekte veel tijd in haar slaapkamer doorbrengt, zijn we blij haar- dankzij het VriendenFonds van de VriendenLoterij- te mogen verrassen met nieuwe meubels voor in de slaapkamer!”

Cynthia Cleys (29) reageerde geëmotioneerd: “Hartstikke bedankt! Dit kan ik ontzettend goed gebruiken.”

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn