Amsterdam,
08
mei
2019
|
14:48
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij vervult hartenwens Davino (6) uit Reuver

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Davino van der Hulle (6) uit Reuver. Om hem een onvergetelijke dag te bezorgen, deed het Huidfonds een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. In deze video is te zien hoe Davino werd verrast door Irene Moors, ambassadeur van de VriendenLoterij, en zijn hartenwens in vervulling ging: een ontmoeting met zijn grootste idool Piet Piraat.

Ruan van der Hulle, vader van Davino: “Davino heeft het Ichthyosis SAM syndroom: een zeldzame huidaandoening waardoor hij een hele droge huid heeft die veel vervelt en continu jeukt. Om te voorkomen dat Davino’s huid uitdroogt, moet hij op een dag meerdere malen worden ingesmeerd met een hele vette zalf. Naast zijn huidaandoening heeft Davino een lichamelijk en geestelijke achterstand en zit hij voornamelijk in een rolstoel. Davino is Piet Piraat zijn allergrootste fan. Daarom was het geweldig om hem deze dag te laten beleven. Wat heeft hij genoten!”

Jantine van ‘t Klooster, directeur bij het Huidfonds: “Davino is een ‘Huidheld’ van het Huidfonds. Door verhalen van Huidhelden te delen, kunnen wij andere mensen met een huidaandoening helpen bij het omgaan met en accepteren van hun aandoening. Omdat wij het verhaal van Davino kennen en wisten dat hij zo gek is op Piet Piraat, was dit de uitgelezen kans om een aanvraag te doen bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Fantastisch dat het gelukt is om deze dag te realiseren.”

Over het Huidfonds
Het Huidfonds is een erkende goededoelenorganisatie die zich richt op het voorkomen van huidaandoeningen, betere zorg voor mensen met een huidaandoening en acceptatie van de huid die ‘anders’ is. www.huidfonds.nl

VriendenFonds vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn