Amsterdam,
04
januari
2018
|
11:46
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij vervult hartenwens ex-topvoetballer Fadil uit Castricum

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de Bosnische Fadil Alijsaqic (66) uit Castricum. Voetbalclub FC Castricum deed voor hem een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat zijn hartenwens in vervulling: Fadil mag op familiebezoek in Bosnië.

Wim Beukers, voorzitter van FC Castricum: "Fadil is een ex-topvoetballer die in 1992 met zijn gezin vanuit voormalig Joegoslavië naar Nederland vluchtte. Na omzwervingen in Nederland kwam hij in 2004 naar FC Castricum om trainingen te verzorgen voor de jeugd. ‘Bevlogen' is het enige juiste woord als je met Fadil in gesprek raakt. Alles wat hij zegt klopt en is wetenschappelijk onderbouwd. Want naast dat hij een getalenteerd voetballer was, ging hij in zijn geboorteland naar het Gymnasium en studeerde Natuurkunde, Scheikunde, Fysiologie en Psychologie." 

‘Helemaal opnieuw beginnen'
"Toen hij met zijn gezin naar Nederland vluchtte, was zijn idee om zo snel mogelijk weer huiswaarts te keren. Daar kwam niets van terecht. Fadil besloot hier te blijven om zijn kinderen een betere toekomst te geven. Voor Fadil zelf was dat een hele moeilijke tijd. In zijn geboorteland was hij een gerespecteerd en welgesteld man, terwijl hij hier helemaal opnieuw moest beginnen." 

In het zonnetje
"Sinds Fadil aan FC Castricum is verbonden, is hij de meest geziene persoon op ons sportcomplex. Niets is hem teveel. Hij wil ‘oud' begeleiden en ze tot betere trainers maken en ‘jong' alle voetbalhandelingen leren. Onze club mag zich gelukkig prijzen zo'n bijzondere man in het midden te hebben. Geweldig dat wij Fadil namens het VriendenFonds van de VriendenLoterij in het zonnetje mogen zetten en hem een reis naar Bosnië mochten aanbieden om zijn familie op te zoeken!" Fadil Alijsaqic (66): "Dit vind ik heel bijzonder!" 

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn