Amsterdam,
04
april
2019
|
17:15
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij vervult hartenwens Fleur uit Emmeloord

Een nieuwe racefiets voor Fleur

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de 11-jarige Fleur Wierda uit Emmeloord. Het Fonds Gehandicaptensport deed voor haar een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat de hartenwens van de sportieve Fleur in vervulling: zij krijgt een nieuwe fiets, zodat zij in 2020 met ‘Team Fleur’ de halve triatlon van Almere kan volbrengen.

De 11-jarige Fleur is geboren met onderontwikkelde en te kleine hersenen, waardoor ze een te klein hoofd heeft. Deze aandoening, microcefalie, zorgt voor uitdagingen op zowel lichamelijk als geestelijk vlak. Zij laat haar liefde voor de sport hierdoor niet in de weg staan. Samen met haar ouders doet zij mee aan triatlons en hardloopevenementen onder de naam ‘Team Fleur’. Tijdens het zwemmen wordt ze voortgetrokken in een kano, voor het fietsen gebruikt ze een ligtandem en voor het hardlopen zit ze in een speciale hardloopstoel. Het ontbreekt haar alleen nog aan een goede fiets. Omdat Fleur zelf niet kan fietsen, is een comfortabele bakfiets namelijk van belang.

Ellen Taal van Fonds Gehandicaptensport: “Fleur is een sportief meisje met een enorme doorzettingskracht. In 2020 staat de halve triatlon van Almere op de planning. Helaas is de huidige fiets van Fleur in slechte staat. Vandaar dat wij vanuit het Fonds Gehandicaptensport de hartenwens van Fleur hebben ingediend: een nieuwe fiets voor de triatlon, zodat Fleur optimaal kan genieten van het sporten.”

Fleur werd onlangs op haar school verrast met de VriendenFonds-cheque. Vader Wytse vertelt: “Fleur was helemaal blij en enthousiast toen ze de cheque zag. Eindelijk een eigen comfortabele racefiets in haar favoriete kleur: roze. Wat wil een meid nog meer!”

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn