Amsterdam,
13
september
2019
|
10:00
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij vervult hartenwens Gina uit Amsterdam

Dankzij sportrolstoel kan zij reddingshonden blijven trainen

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Gina Dijk-Gerolt (59) uit Amsterdam. MEE Amstel en Zaan, een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een beperking, deed voor Gina een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat haar hartenwens in vervulling: Gina, die aan MS lijdt, krijgt een bijdrage voor een elektrische sportrolstoel. Op die manier kan zij haar grote hobby blijven uitoefenen: het trainen van reddingshonden.

Willeke Dobbelaer, maatschappelijk werker bij MEE Amstel en Zaan: "Gina is sinds zeven jaar gediagnosticeerd met de chronische zenuwstelselziekte MS. Haar echtgenoot is ook chronisch ziek. Tot haar grote verdriet, lukt het Gina niet meer om te werken. Dit was een grote klap en ook voor de financiële situatie van Gina en haar echtgenoot. Gelukkig heeft zij één passie waar zij heel blij van wordt. Dat is het trainen van reddingshonden. Zij leert de honden om overlevenden en doden te vinden onder het puin en in het bos. Door de MS is Gina afgelopen jaren erg achteruitgegaan met lopen. Zij is genoodzaakt om zich te verplaatsen per scootmobiel. Maar vanwege de ondergrond in het bos waar zij traint met de honden, heeft zij niet genoeg aan een normale scootmobiel. Een elektrische sportrolstoel is hierop het antwoord. Geweldig dat de elektrische rolstoel er nu komt dankzij de steun van het VriendenFonds van de VriendenLoterij!" 

Gina Dijk-Gerolt (59) is blij verrast: "Geweldig, ik ben helemaal blij met deze bijdrage van het VriendenFonds. Nu kan ik mijn passie, het trainen van reddingshonden, voortzetten. Dat betekent veel voor mij." 

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn