Amsterdam,
31
mei
2019
|
11:14
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij vervult hartenwens Hans uit Hoek van Holland

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Hans Zwetsloot (71) uit Hoek van Holland. Om Hans in het zonnetje te zetten, deed de ADCA Vereniging voor hem een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat zijn hartenwens in vervulling: Hans mag een hele week mee op een volledig verzorgde lotgenotenvakantie van de ADCA Vereniging. 

De 71-jarige Hans heeft de progressieve ziekte ADCA. Dit is een neurologische aandoening die de kleine hersenen aantast. Hierdoor heeft Hans moeite met lopen, praten en met zijn motoriek. Er zijn nog geen medicijnen of behandelingen die de ziekte kunnen stoppen of genezen. Daarom organiseert de ADCA Vereniging contactdagen en een jaarlijkse lotgenotenvakantie. Zo kunnen ADCA-patiënten hun zorgen even vergeten. 

Bianca Oudshoorn van de ADCA Vereniging: "Wij hebben voor hem een aanvraag gedaan bij het VriendenFonds zodat Hans mee kan met de vakantieweek die de ADCA Vereniging voor lotgenoten organiseert. Tijdens deze vakantieweek wordt Hans volledig verzorgd, kan hij meedoen met het activiteitenprogramma en is hij omringd door lotgenoten. Wij gunnen het Hans enorm om een week lang écht te kunnen genieten en volledig zichzelf te zijn." 

Hans Zwetsloot reageert enthousiast: "Wat een geweldige verrassing! Ik heb er nu al zin in."

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn