Amsterdam,
17
februari
2020
|
17:38
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij vervult hartenwens Joyce uit Nijmegen

“Een vervangend rolstoelbusje kan er nu écht komen!”

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Joyce Houtzagers (59) uit Nijmegen. De Luisterlijn deed voor haar een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat haar hartenwens in vervulling: haar oude rolstoelbusje kan nu echt vervangen worden.

Agnieszka Przygodzka, trainer/begeleider project ‘Onbeperkt Luisteren’ bij de Luisterlijn: “Joyce is een vrouw die ondanks haar handicap alles uit het leven probeert te halen: als moeder, oma, kunstenares én als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Met haar positieve instelling en levenservaring kan zij onze bellers als geen ander een hart onder de riem steken. Joyce zet zich vol enthousiasme wekelijks in als luisterend oor en zij inspireert ons als team met haar eigen verhaal. Haar inzet als vrijwilliger en kunstenares laat zien dat je als mens altijd je passie kan volgen, óók wanneer de omstandigheden niet ideaal zijn. Toen ik hoorde dat zij haar eigen crowdfunding begon voor het vervangen van haar rolstoelbusje, dacht ik meteen: ‘als Luisterlijn moeten we daar een steentje aan bijdragen’. Het busje dat ze nu heeft is oud en staat op instorten. Een vervangend (tweedehands) exemplaar heeft ze al op het oog, maar de aanpassingskosten komen uit op zo’n 12.000 euro. Geweldig dat we er nu via het VriendenFonds voor hebben kunnen zorgen dat de laatste kosten gedekt zijn en dat de bus er nu echt kan komen!”

Joyce Houtzagers (59) is blij verrast: “Wat is dit geweldig! De bus die ik nu heb is écht aan vervanging toe, maar de kosten voor vervanging zijn zo hoog. Die kan ik niet alleen ophoesten. Fantastisch dat er nu toch een andere bus kan komen, met hulp van onder andere het VriendenFonds. Super!”

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Over de Luisterlijn
De Luisterlijn is dag en nacht beschikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon, chat en mail. Door te luisteren helpen de 1.500 vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Met jaarlijks 350.000 gesprekken is de Luisterlijn al 60 jaar de grootste organisatie die emotionele steun op afstand biedt. www.deluisterlijn.nl

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn