Amsterdam,
05
juli
2021
|
09:29
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij vervult hartenwens Julia uit Amersfoort

Samenvatting

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de 4-jarige Julia en haar familie uit Amersfoort. Om Julia en haar familie een steuntje in de rug te geven, deed Stichting Zeldzame Ziekten Fonds voor haar een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee krijgt Julia's familie een welkom steuntje in de rug: ze krijgen rolluiken voor de ramen zodat de warmte in de zomer buitengehouden kan worden, iets dat belangrijk is voor Julia's gezondheid en ontwikkeling.

Iselle van Ruijven van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds: “Julia lijdt aan het syndroom van Okihiro & Duane Radiale Ray en heeft nog meer afwijkingen waar nog geen oorzaak voor is gevonden. Zodra het in huis te warm wordt, krijgt Julia koorts en stopt zij met eten en drinken. Wij zijn blij dat we Julia en haar familie kunnen helpen door ze rolluiken voor alle ramen in het huis aan te bieden. Zo hoeft de familie zich de komende zomers in ieder geval geen zorgen meer te maken over de warmte in huis.”

Madeleen Driessen, ambassadrice van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds verraste Julia en ouders onlangs met de cheque. Moeder Shirley reageert blij verrast: “De eerste drie jaar hadden we zo'n twintig ziekenhuisopnames per jaar. Gelukkig is het nu niet meer zo heftig. Als het probleem van de warmte ook weg is, dan krijgen we hopelijk wat meer rust in het gezin. We hebben nu echt iets om naar uit te kijken!”

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn