Amsterdam,
22
mei
2019
|
11:02
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij vervult hartenwens Macy uit Alblasserdam

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Macy Oosterhof (13) uit Alblasserdam. Macy is dol op zwemmen, maar vanwege haar diverse (zeldzame) aandoeningen, is het voor haar onmogelijk om in een openbaar zwembad te zwemmen. Dankzij een aanvraag van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij wordt het toch mogelijk om haar grootste hobby uit te voeren: ze gaat samen met haar ouders op vakantie naar een vakantiehuisje mét eigen zwembad. In Ouwehands Dierenpark in Rhenen werd Macy met het goede nieuws verrast.

Frenk Kapiteijn, Stichting Zeldzame Ziekten Fonds: “Macy heeft de zeldzame aandoening anoftalmie. Ze is geboren zonder ogen, draagt kunstogen en zit vaak noodgedwongen in een rolstoel. Ze heeft inmiddels 42 operaties ondergaan. Verstandelijk heeft ze het niveau van een 4-jarige. Ondanks dit alles is Macy een gelukkig meisje. Als er iets is waar Macy dol op is, dan is het wel zwemmen! Maar zwemmen in een openbaar zwembad is voor Macy helaas geen optie. Daarom is het geweldig dat we haar nu hebben kunnen verrassen met een vakantie in een vakantiehuisje met een eigen zwembad, zodat Macy met haar naasten op haar gemak kan zwemmen!”

De moeder van Macy, Maaike Oosterhof is blij verrast: “Wat is dit een geweldige verrassing. En wat was het een bijzonder moment om Macy hier in het Ouwehands Dierenpark te verrassen. Ik weet zeker dat ze ontzettend gaat genieten van de vakantie! Ze kijkt er nu al naar uit.”

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn