Amsterdam,
21
september
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij vervult hartenwens Margriet uit Nijmegen

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Margriet Keukens uit Nijmegen. Het Prinses Beatrix Spierfonds deed bij het VriendenFonds een aanvraag voor deze bevlogen vrijwilliger. Margriet mag samen met haar man en vier kinderen op een welverdiende vakantie.

Sonja van der Velden, communicatieadviseur bij het Prinses Beatrix Spierfonds: “Margriet kreeg in 2012 te horen dat ze de erfelijke spierziekte myotone dystrofie (MD)heeft. Een maand later hoorde ze dat haar vier kinderen deze spierziekte ook hebben. MD is een ongeneeslijke, erfelijke spierziekte. De spieren verzwakken en verslappen in gezicht, onderbenen, armen, keel- en halsspieren. De spierziekte tast organen aan met hart-,long- en darmproblemen tot gevolg. De ziekte betekent een extreem druk programma voor Margriet en haar kinderen. Ieder jaar hebben ze zo’n 250 afspraken met cardiologen, neurologen en andere specialisten. Bovendien hebben de kinderen veel hulp nodig met dagelijkse handelingen. Ondanks haar drukke gezinsleven en alle zorgen die daarbij horen, zet Margriet zich in om fondsen te werven en meer bekendheid te creëren voor de spierziekte MD. Margriet is een bevlogen vrijwilliger voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Zo is zij collecteorganisator in haar eigen woonplaats Nijmegen en zet zij zich op tal van manieren in om MD de wereld uit te krijgen. Haar werk is ongelofelijk belangrijk voor het Prins Beatrix Spierfonds en de andere patiënten met MD. Geweldig dat wij Margriet dankzij het VriendenFonds in het zonnetje mogen zetten en haar een vakantie voor het hele gezin mogen aanbieden!”

Margriet Keukens: ”Hier zijn wij echt heel erg blij mee. We zijn nog nooit met het hele gezin op vliegvakantie geweest dus we kijken er erg naar uit!”

VriendenFonds vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs en verenigingen verbonden aan de VriendenLoterij en andere organisaties met een sociaal belang behartigende instelling een aanvraag doen bij het VriendenFonds om iemand binnen de organisatie een steuntje in de rug te geven of in het zonnetje te zetten. Het VriendenFonds beoordeelt de aanvragen en schenkt een aantal organisaties een financiële bijdrage om de hartenwens van deze persoon te realiseren www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn