Amsterdam,
29
oktober
2018
|
16:01
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij vervult hartenwens van Benjamin (2) uit Huizen

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de tweejarige Benjamin uit Huizen. Benjamin heeft de verlammende spierziekte GBS. Het Prinses Beatrix Spierfonds deed voor hem een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat de hartenwens van Benjamins gezin in vervulling: de familie krijgt een bakfiets met extra veel (hoofd)ondersteuning voor Benjamin zodat ze met hem kunnen fietsen. 

Floor Bökkerink, communicatiemedewerker bij het Prinses Beatrix Spierfonds: "Benjamin is twee jaar en heeft de spierziekte GBS gekregen toen hij 8 maanden oud was. De verwachting is dat hij nog minstens twee jaar moet herstellen voordat duidelijk is wat de blijvende restverschijnselen zullen zijn. Dit was een grote klap voor zijn ouders. Vanwege zijn spierziekte krijgt Benjamin snel zenuwpijn en houdt hij zitten niet lang vol, waardoor een normaal fietszitje geen optie is. Het gezin is geadviseerd om een bakfiets aan te schaffen met extra veel (hoofd)ondersteuning voor Benjamin. Wat een grote verrassing dat we deze bakfiets namens het VriendenFonds van de VriendenLoterij aan het gezin mogen aanbieden!"

Stephanie, moeder van Benjamin, is blij verrast: "Benjamin kan zelf niet fietsen of achterop een normale fiets, dus deze bakfiets is een enorme uitkomst! We kunnen eindelijk weer met het hele gezin met de fiets op pad, want voorheen moesten we alles met de auto doen. Heerlijk!"

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen 
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds 

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn