Amsterdam,
24
september
2019
|
15:35
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij vervult hartenwens van Blindentribune-gastheer Eric

Een buitenlands voetbalavontuur voor Eric en zijn gezin

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Eric van der Weg uit Zoetermeer. Om hem te bedanken voor zijn vrijwillige inzet als gastheer op de Blindentribune van ADO Den Haag, deed de club voor hem een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat zijn hartenwens in vervulling: Eric mag met zijn gezin een voetbalwedstrijd in Engeland bijwonen.

Anton Nijboer van ADO Den Haag in de Maatschappij: “Eric zet zich al jarenlang in als gastheer van de Blindentribune. Hij begeleidt voetbalfans met een visuele beperking en zorgt ervoor dat zij de wedstrijd onder de beste omstandigheden bij kunnen wonen. Zo zorgt hij voor radio’s om het liveverslag van de wedstrijd te horen en deelt hij lunchpakketjes uit. Ook zet Eric zich via sociale media in om nieuwe fans over te halen om naar het Cars Jeans Stadion te komen. Het is nu tijd om Eric voor zijn inzet te bedanken door hem, zijn vrouw en zijn twee zoons een ‘buitenlands voetbalavontuur’ cadeau te doen. Dankzij de VriendenLoterij kunnen wij hun de reis naar en de tickets voor een Engelse voetbalwedstrijd aanbieden.”

De cheque werd Eric aangeboden door de bezoekers van de Blindentribune en ADO Den Haag-spelers Robert Zwinkels en Pawel Cibicki. Eric (58) reageert verrast: “Ik ben niet snel stil te krijgen, maar nu is dat aardig gelukt. Ik zag dit niet aankomen, maar ben echt heel blij. Naar een voetbalwedstrijd in Engeland, wauw!” Volgens Van der Weg verricht hij zeer dankbaar werk. “Ik kan mensen met een visuele beperking helpen en mag dat doen bij ADO Den Haag, mijn club. Dat geeft mij zoveel energie, plezier en trots! Ik ben er dankbaar voor dat ik gastheer mag zijn op de Blindentribune van ADO Den Haag.”

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn