Amsterdam,
07
juni
2019
|
13:23
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij vervult hartenwens van taalambassadeur Gormah (44) uit Almere Buiten

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Gormah Dade uit Almere Buiten. Om haar te bedanken voor haar inzet als taalambassadeur, deed Stichting Lezen & Schrijven een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. In bovenstaande video is te zien hoe Gormah werd verrast door Lucille Werner, ambassadeur van de VriendenLoterij, en haar hartenwens in vervulling ging: een avond zorgeloos genieten.

Romana Fronczek van Stichting Lezen & Schrijven: “Gormah is een warme en sterke vrouw die voor iedereen klaar staat. Ze heeft moeilijke tijden gekend en ondanks dat laaggeletterdheid overwonnen. Hierdoor weet Gormah als geen ander hoe belangrijk het is om de Nederlandse taal te leren en is zij een inspiratiebron voor velen. Ze zet zich op een bewonderenswaardige manier via Stichting Lezen & Schrijven in voor andere mensen die met dezelfde problematiek te maken hebben. Om Gormah te bedanken voor haar inzet, hebben wij een aanvraag gedaan bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. We zijn blij dat Gormah dankzij deze aanvraag een avond écht heeft kunnen genieten.”

Gormah Dade (44) reageerde compleet verrast: “Ik vind het geweldig dat ik dit allemaal mee mag maken! Heel bijzonder.”

Over Stichting Lezen & Schrijven
Stichting Lezen & Schrijven zet zich samen met partners in om laaggeletterdheid zowel op de korte als op de lange termijn te voorkomen en verminderen.

VriendenFonds vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn