Amsterdam,
27
september
2019
|
11:31
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij vervult hartenwens Woudenbergse diabetespatiënt Wout (13)

In het zonnetje na fietsactie van 163 kilometer

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Wout Vos (13) uit Woudenberg. Het Diabetes Fonds deed voor hem een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat zijn langgekoesterde wens in vervulling: Wout mag gaan parachutespringen. De jonge diabetespatiënt wordt op deze manier bedankt voor het ophalen van 4.700 euro voor het Diabetes Fonds. Hij organiseerde zijn eigen actie door van Woudenberg naar Texel te fietsen.

Miranda Mosch, medewerker acties en evenementen bij het Diabetes Fonds: “Afgelopen zomer is Wout voor ons in actie gekomen en heeft een ongelooflijke prestatie geleverd: hij heeft samen met zijn vader 163 kilometer gefietst, van Woudenberg naar zijn geliefde vakantiebestemming Texel. Op www.diabeatit.nl/actie/wout-vos haalde hij maar liefst 4.700 euro op voor het Diabetes Fonds! Sinds zijn tweede levensjaar is Wout diabetespatiënt. Ook leidt hij aan de glutenintolerantie coeliakie en is hij gediagnosticeerd met ADD. Voor zijn diabetes moet Wout elke dag prikken, meten, spuiten, eten en heeft hij een insulinepomp en sensor waarop hij 24 uur per dag zijn bloedsuikers moet bijhouden. Al met al zijn Wouts kinderjaren allesbehalve zorgeloos. Geweldig dat we hem namens het VriendenFonds van de VriendenLoterij in het zonnetje mogen zetten door hem een tandemsprong, een begeleide parachutesprong, aan te bieden.”

Wout Vos (13) is blij verrast en reageerde overrompeld: "Jeeh! Eindelijk kan ik parachutespringen! Hoe wisten jullie dat dit een droom van mij was? Het gaat waarschijnlijk in mei volgend jaar gebeuren. Ik hoop dat ik zo lang kan wachten!”

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn