Amsterdam,
22
januari
2018
|
17:09
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij vervult hartenwens zieke voetbalscheidsrechter Age uit Bolsward

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Age Bangma (54) uit Bolsward. Voetbalvereniging SC Bolsward deed een aanvraag voor hem bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. De scheidsrechter mag met zijn gezin een onbezorgd weekend weg naar een familiepretpark in Parijs. 

Siebren Wielinga, voorzitter commerciële zaken bij SC Bolsward: “Age doet al jaren lang vrijwilligerswerk voor de voetbalclub. Hij was trainer van een jeugdteam en is een van onze vaste scheidsrechters. Age is een sportieve man en zeer toegewijd. Wij schrokken dan ook toen hij de diagnose kanker kreeg. Een tumor in zijn hoofd bleek de oorzaak te zijn van epileptische aanvallen. Maar Age zet al zijn positieve energie in om de ziekte te overwinnen.”

Nieuwe herinneringen maken
“Ook voor zijn gezin zijn het geen gemakkelijke tijden. Zij kijken uit naar het moment dat ze met het hele gezin er weer even onbezorgd tussen uit kunnen, zoals in de beginjaren, om nieuwe herinneringen met elkaar te maken. Geweldig dat wij hen namens het VriendenFonds van de VriendenLoterij een weekend weg mogen aanbieden, naar een pretpark in Parijs.”

‘Dit raakt me echt’
Age Bangma (54) is blij verrast: “Ik ben niet gauw ontroerd, maar dit raakt me echt. Ik was heel verbaasd toen ik mijn vrouw en kinderen ineens de kantine zag binnenkomen! Dat ik de reis die ik aan het begin van ons huwelijk met mijn vrouw Pietsje heb gemaakt nu nog een keer met de kinderen erbij mag overdoen, is echt een wens die uitkomt. Ik vind het geweldig dat de club dit heeft geregeld. We gaan echt genieten van ons weekend weg."

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn