Amsterdam,
21
november
2019
|
17:10
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij vervult hartenwens zieke Yari (9) uit Venray

Samenvatting

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Yari Janssen (9 jaar) uit Venray. Stichting Zeldzame Ziekten Fonds deed een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Bij RTL 4 was te zien hoe Yari zijn grootste wens in vervulling ging: hij werd verrast met een ontmoeting met zijn helden van de Vlaamse televisieserie ‘Nachtwacht’ én kreeg een metamorfose van zijn slaapkamer, geheel in ‘Nachtwacht’-stijl. In deze video is te zien hoe Yari werd verrast.

Yari’s moeder Cindy vertelt: “Yari heeft de zeldzame aandoening HMSN: een ongeneselijke spierziekte waarbij zijn zenuwen zijn aangetast en de kracht van de spieren steeds verder afneemt. We weten niet precies wat de toekomst brengt, omdat er nog geen behandeling is. Er bestaat een grote kans dat hij blijvend in een rolstoel zal komen. Het is dan ook fantastisch dat we zijn grootste wens konden laten uitkomen: een ontmoeting met Vladimir, Wilko en Keelin van ‘Nachtwacht’. Dat zijn écht zijn idolen! Als kers op de taart hebben we hem ook kunnen verrassen met een complete metamorfose van zijn slaapkamer, geheel in ‘Nachtwacht’-stijl. Fantastisch!”

Yvonne Oberweis van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds: “We hebben Yari aangedragen voor de vervulling van zijn hartenwens, omdat hij de laatste tijd veel heeft meegemaakt. Hij verdiende het écht om in het zonnetje gezet te worden. Zonder de hulp van de VriendenLoterij was het niet gelukt om dit voor hem te realiseren. Zo fijn dat het gelukt is!”

Als Yari (9) zijn nieuwe slaapkamer binnenkomt, is hij blij verrast: “Wow, alles is van ‘Nachtwacht’! Ik heb echt een droomkamer, dit is keicool!”

Over Stichting Zeldzame Ziekten Fonds
Ongeveer zes procent van de Nederlandse bevolking, bijna een miljoen, heeft te maken met een zeldzame aandoening. Dit betreft vooral kinderen. Per jaar komen ruim 14.000 kinderen te overlijden. Het Zeldzame Ziekten Fonds zamelt geld in voor wetenschappelijk onderzoek en geeft bekendheid aan zeldzame ziekten. Ook probeert de stichting zoveel mogelijk een glimlach op het gezicht te toveren.

VriendenFonds vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn