Amsterdam,
28
april
2021
|
14:43
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij vervult wens van Sophie uit Nieuw-Beijerland

Samenvatting

Een bijzondere verrassing van de VriendenLoterij voor de zesjarige Sophie uit Nieuw-Beijerland. Om haar te helpen haar spierspanning op een speelse wijze te vergroten, deed stichting het Gehandicapte Kind voor haar een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat Sophie’s grote wens in vervulling: zij krijgt een verrijdbare speelboog.

De zesjarige Sophie heeft het Phelan-McDermid syndroom (PMS), een erfelijke aandoening waardoor zij een ontwikkelingsachterstand heeft en weinig spierspanning heeft. Sophie is volledig afhankelijk van de zorg van haar familie en krijgt daarnaast begeleiding van een fysiotherapeut om haar spierspanning te vergoten. De speelboog draagt hier enorm aan bij en bovendien heeft Sophie hier veel plezier aan.

Lisette Venker van stichting het Gehandicapte Kind: “Tijdens de eerste lockdown mocht Sophie gebruikmaken van de speelboog van het Kinderdagcentrum. Toen het centrum echter weer open ging, moest de speelboog weer terug. Naast de vele voordelen die de speelboog Sophie brengt, biedt de boog ook ondersteuning voor haar familie. We gunnen het Sophie en haar familie daarom enorm om een eigen, verrijdbare speelboog te ontvangen.”

De oma van Sophie: “Geweldig lief wat jullie voor ons doen, een dag om nooit te vergeten. Dank jullie wel!”

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult wensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten, of een steuntje in de rug te bieden. Kijk voor meer informatie op: www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn