Amsterdam,
02
juli
2021
|
16:02
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij zet gezin uit Leusden in het zonnetje

Samenvatting

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de gehandicapte Dylan (11) en zijn broertje Tymen uit Leusden. Om de broertjes in het zonnetje te zetten, deed Stichting Zeldzame Ziekten Fonds voor hen een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat hun hartenwens in vervulling: ze gaan samen met hun ouders genieten van een vakantieweek mét privé zwembad. Want samen zwemmen is wat ze het allerliefste doen!

Iselle van Ruijven van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds: “Dylan heeft het zeldzame Allan Hendron Dudley syndroom. Dit betekent dat zijn spieren slap zijn waardoor hij niet kan lopen en praten. Door de coronacrisis kon Dylan vanaf maart 2020 niet meer naar het kinderdagcentrum. Dylan en zijn broertje Tymen houden erg veel van zwemmen. Helaas konden zij door de sluiting van het kinderdagcentrum geen gebruik meer maken van het zwembad. Om Dylan in het zonnetje te zetten deden wij een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. We zijn blij dat we het gezin een aangepaste vakantieweek mét privé zwembad kunnen aanbieden, zodat Dylan en zijn broertje Tymen in alle rust kunnen zwemmen en genieten!”

Madeleen Driessen, ambassadrice van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds verraste het gezin onlangs met de cheque. Moeder Gabriëlle reageert blij verrast: "Tymen genoot er juist altijd zo van dat hij zijn grote broer in het water kon vasthouden. Het is super dat dit nu weer mogelijk gemaakt wordt." Broertje Tymen is enthousiast: "Heel superduperleuk! Het allerleukste vind ik dat ik weer mag zwemmen met Dylan."

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfond

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn