Amsterdam,
09
december
2020
|
08:58
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij zet Gwendy uit Pijnacker in het zonnetje

Trainen met een personal trainer: een hartenwens in vervulling

Samenvatting

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de 31-jarige Gwendy uit Pijnacker op Nationale Vrijwilligersdag. Om haar een steuntje in de rug te geven en haar te bedanken voor haar inzet voor de Hartstichting, deed de Hartstichting een aanvraag bij het VriendenFonds van de Vriendenloterij. Daarmee gaat een grote wens binnenkort in vervulling: Gwendy mag gaan trainen met een personal trainer.

In 2017 hoorde Gwendy dat zij chronische trombo-embolische pulmonale hypertensie (CTEPH) heeft. Dit is een zeldzame aandoening van de bloedvaten in de longen, veroorzaakt door longembolieën. Vanwege deze aandoening heeft Gwendy een twaalf uur durende openhartoperatie ondergaan. Het gaat nu goed met haar, maar deze hartaandoening heeft veel impact (gehad) op haar dagelijks leven en dat van haar naasten.

Edith van Paassen van de Hartstichting: “Gwendy is al een aantal jaar actief als collectant voor de Hartstichting. In april was zij zelfs het landelijke ‘gezicht’ van onze huis-aan-huiscollecte. Helaas kon deze collecte vanwege corona niet doorgaan. Gwendy heeft zich toen heel actief ingezet voor de digitale collecte en zelf maar liefst ruim 1.300,- euro opgehaald. Gwendy is een top vrijwilliger en heeft door haar hartproblemen een moeilijke tijd gehad. Daarom zetten wij haar op Nationale Vrijwilligersdag graag in het zonnetje!”

Gwendy reageert blij verrast: “Geweldig! Ik ben heel blij met een personal trainer. Na mijn revalidatietraject was er helaas geen begeleiding meer. Nu kan ik eindelijk weer samen met een professional aan de slag. Ik tennis wekelijks, maar ik wil graag meer doen. Een gezonde leefstijl met verantwoord bewegen is juist heel belangrijk voor mij. Echt superfijn!”

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult wensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn