Amsterdam,
09
augustus
2019
|
09:25
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij zet Metakids-vrijwilliger Manon uit Terwolde in het zonnetje

Een reis naar Barcelona ter ere van Thijs

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Manon Liefers uit Terwolde. Stichting Metakids, een organisatie die fondsen werft voor onderzoek naar metabole ziekten, deed voor haar een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat haar hartenwens in vervulling: Manon gaat met haar vriend Fabian naar Barcelona om een voetbalwedstrijd bij te wonen ter nagedachtenis van haar broertje Thijs.

De 19-jarige Manon heeft het niet makkelijk gehad: vorig jaar oktober heeft zij haar broertje Thijs verloren aan de metabole ziekte MLASA. Hij mocht maar vijftien jaar worden. Thijs was groot voetballiefhebber en wilde voor zijn overlijden graag nog naar een voetbalwedstrijd in Barcelona. Helaas is het niet meer gelukt dit te realiseren.

Pieter Brinkhorst van Metakids: “Manon is heel sterk en heeft veel doorzettingskracht. Om Thijs te eren heeft Manon met haar familie het doel gesteld om 100.000 euro voor Metakids op te halen. Manon heeft hiervoor al meerdere initiatieven begeleid, de pers toegesproken en cheques in ontvangst genomen. Wij vonden het tijd om Manon voor haar inzet te bedanken door haar de kans te geven de geplande reis naar Barcelona alsnog te realiseren. Dankzij het VriendenFonds van de VriendenLoterij konden wij Manon en haar vriend Fabian blij maken met een reis naar Barcelona en tickets voor een voetbalwedstrijd van Barcelona. Zo kan zij de reis maken die haar broertje Thijs helaas niet heeft kunnen maken.”

Manon reageerde totaal verrast en overdonderd: “Is dit voor mij? Wat geweldig dat ik dit ter ere van mijn broertje mag gaan doen!”

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn