Amsterdam,
04
januari
2018
|
11:54
Europe/Amsterdam

VriendenLoterij zet Zandvoortse vrijwilliger Andor in het zonnetje

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Andor Sandbergen (43) uit Zandvoort. Stichting Metakids deed voor hem een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. De aanvraag werd gehonoreerd en daarmee gaat zijn hartenwens in vervulling: Andor krijgt een diner en concert naar keuze met vrienden aangeboden.

Georgette Bicker, communicatieadviseur bij Metakids: "Andor heeft twee dochters. Zijn oudste dochter Carmen van 4 jaar heeft de ziekte van Zellweger, een ernstige metabole ziekte, ook wel stofwisselingsziekte genoemd. Daarom zet Andor zich volop in als vrijwilliger voor Metakids. Hij vindt het belangrijk dat meer mensen op de hoogte zijn van metabole ziekten en de noodzaak van onderzoek. Immers: hoe eerder er een diagnose is, hoe sneller er kan worden gestart met een behandeling. Ondanks dat de zorg voor Andors zieke dochter een zware wissel op het gezin trekt, zet hij zich al jaren onverminderd in voor Metakids." 

Muzikale passie
"Andors grote passie is muziek. Geweldig dus dat wij hem namens het VriendenFonds van de VriendenLoterij mogen verrassen met een geheel verzorgde avond uit met zijn vrienden om te dineren en een concert naar keuze te bezoeken!" Andor Sandbergen (43) is blij verrast: "Wat gaaf! In 2018 komen veel goede muzikanten naar Nederland, zoals Sting. Die zou ik graag live willen zien. Ik voel me dankbaar en hierdoor echt gewaardeerd." 

Stichting Metakids
Stichting Metakids financiert onderzoek om metabole ziekten (stofwisselingsziekten) behandelbaar te maken bij kinderen. Deze ziekte staat in de top-3 doodsoorzaken van kinderen in Nederland. Bij kinderen die met een metabole ziekte worden geboren, gaat er iets mis in hun chemische ‘fabriek'. Metabole ziekten zijn slopers, letterlijk. Ze maken het lichaam kapot. Veel voorkomende gevolgen zijn verstandelijke en/of lichamelijke achteruitgang, dementie, hartfalen, doofheid, blindheid, ademhalingsstoornissen en jong overlijden. 

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn