Amsterdam,
05
januari
2018
|
11:22
Europe/Amsterdam

Vrijheid voor zieke Daphne uit Rijssen dankzij autorijlessen van de VriendenLoterij

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Daphne (18) uit Rijssen. Stichting Zeldzame Ziekten Fonds deed een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij voor Daphne. Daarmee gaat haar hartenwens in vervulling: scheuren op het circuit van Zandvoort met oud-topcoureur Jan Lammers én haar rijbewijs halen. Zondagavond is bij RTL 4 te zien hoe VriendenLoterij-ambassadeur Dennis van der Geest haar met deze hartenwens verrast.

Iselle van Ruijven, directeur bij Stichting Zeldzame Ziekten Fonds: “Daphne is 18 jaar en lijdt aan diverse (zeldzame) aandoeningen. Zij ligt ’s nachts aan het zuurstof en heeft sondevoeding, lijdt aan scoliose, heeft een pacemaker en een ICD (inwendige defibrillator). De zorgen en kosten lopen hoog op in dit gezin. Het is zo’n lieve meid en ze is heel afhankelijk van haar omgeving. Geweldig dat we door onze aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij haar nu autorijlessen kunnen aanbieden. Dat biedt haar vrijheid welke voor haar ongekend is!”

Scheuren op racecircuit
Daphne (18) is blij verrast: “Het racen op het circuit van Zandvoort in de auto met Jan Lammers gaf echt een kick. Ik werd alle kanten op geschud en dat vond ik heel mooi. Het was een hele spannende dag. Nu ga ik lekker mijn rijbewijs halen!”

Hartenwens bij RTL 4
De verrassing aan Daphne uit Rijssen is op zondag 7 januari te zien in het televisieprogramma ‘VriendenLoterij De Winnaars’, dat iedere zondag rond 19.20 uur wordt uitgezonden bij RTL 4.

Stichting Zeldzame Ziekten Fonds
Stichting Zeldzame Ziekten Fonds helpt mensen met een zeldzame ziekte. Dit doet het fonds door geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek, door bekendheid te geven aan zeldzame ziekten en door het faciliteren van lotgenotencontact.

VriendenFonds vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn