Amsterdam,
06
februari
2018
|
17:06
Europe/Amsterdam

Vrijwilliger Jouke uit Apeldoorn verrast door VriendenLoterij met braille tablet

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de blinde Jouke Veerpas (68) uit Apeldoorn. Sensoor, de landelijke luisterlijn waar Jouke vrijwilliger is, deed voor hem een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat zijn hartenwens in vervulling: Jouke krijgt een braille tablet, geschikt voor blinden en slechtzienden. 

Trudis Lefferts, fondsenwerver bij Sensoor: “Jouke is al 14 jaar vrijwilliger bij Sensoor. Hij is blind, heeft een positieve instelling en weet met humor luchtigheid te geven. Hij is een zeer betrokken telefoonvrijwilliger die goed luistert en zich goed kan inleven in onze bellers. Een mens met veel empathisch vermogen. Daarbij treedt Jouke regelmatig op als muzikant tijdens gezellige bijeenkomsten van Sensoor. Kortom, het is tijd Jouke eens in het zonnetje te zetten. Geweldig dat we hem dankzij het VriendenFonds van de VriendenLoterij mogen verrassen met een braille tablet!”

‘Beter slechtziend dan kortzichtig’
Jouke Veerpas (68), die tijdens een evenement van Sensoor de cheque kreeg overhandigd, is blij verrast: ‘Ik was totaal overdonderd toen bekend werd gemaakt dat ik deze tablet kreeg. Ik stond er beduusd, maar geloof ik wel glunderend bij! Mijn zoon en ik zijn ons al druk aan het oriënteren op een mooie tablet. Ik ben ervan overtuigd dat dit mij als fanatiek braillelezer een hoop plezier zal brengen en ik wil nogmaals benadrukken dat ik iedereen die hieraan mee heeft gewerkt ontzettend dankbaar ben. Als blinde man hanteer ik de stelregel: beter slechtziend dan kortzichtig.’’

Over Sensoor, de landelijke luisterlijn
Sensoor, de landelijke luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een anoniem, gelijkwaardig gesprek. Per mail, alle dagen van de week per chat en 24/7 per telefoon. Met dank aan ruim 1.000 vrijwilligers die daarvoor training en begeleiding krijgen door deskundige beroepskrachten.

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn