Amsterdam,
14
mei
2019
|
10:28
Europe/Amsterdam

Wanisha uit Rotterdam op ereplaats bij Ajax-FC Utrecht dankzij VriendenLoterij

Wanisha uit Rotterdam zag zondag de wedstrijd Ajax-FC Utrecht in de Johan Cruijff ArenA van wel heel dichtbij. Zij won in de trekking van de VriendenLoterij een plaats op een speciale Fieldseat: een luxe stoel direct aan het veld. Samen met haar vader, broer en neef zag Wanisha hoe Ajax met 4-1 van FC Utrecht won. 

De Rotterdamse Wanisha vertelt enthousiast over haar ervaring: “Ik vond het heel mooi om de wedstrijd op deze manier mee te maken. Het is echt compleet anders dan als je “gewoon” tussen het publiek zit. Het was net alsof ik de wedstrijd als speler meemaakte: het publiek is indrukwekkender en alle geluiden komen van heel dichtbij. Verder had ik niet gedacht dat we zó in de watten zouden worden gelegd. Ik heb zelfs ‘het dek’, de auto’s van de spelers, de persruimte en de businessruimte gezien. Heel bijzonder!”.

Ruim 1,5 miljoen euro voor jeugdopleiding Ajax
VriendenLoterij-deelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen. De jeugdopleiding van Ajax is een van de meest gesteunde jeugdopleidingen van de VriendenLoterij en ontving in 2019 een bijdrage van ruim 1,5 miljoen euro.

De clubs gebruiken de schenking aan de jeugdopleiding onder andere voor scholing, zodat jeugdspelers naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle jeugdspelers stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn