Amsterdam,
24
oktober
2018
|
14:28
Europe/Amsterdam

Wens Amsterdamse broertjes Leonard (10) en Raoul (8) in vervulling dankzij VriendenLoterij

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Leonard (10) en Raoul (8) Olof uit Amsterdam Oud-West. De broertjes hebben de metabole ziekte PKU. Dit betekent dat zij hun hele leven een streng eiwitarm dieet moeten volgen om zo te voorkomen zij een lichamelijke en geestelijke beperking oplopen. Om Leonard en Raoul te verrassen deed Stichting Metakids een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. De broertjes Olof mogen samen met hun familie een weekje naar Duinrell. Onlangs werd de familie verrast met de cheque.

Lyanne Simon, relatiemanager bij Stichting Metakids: "Bij de geboorte van Leonard en Raoul, bleek uit de hielprik dat zij de metabole ziekte PKU hebben. Ze moeten allebei hun leven lang een streng eiwitarm dieet volgen, omdat ze anders een lichamelijke en geestelijke beperking kunnen oplopen. Spontaan een hapje eten of op vakantie gaan, zit er niet in. De hielprik is voor hen beide van levensbelang geweest, omdat ze hierdoor gelijk behandeld konden worden. Hierdoor hebben zij gelukkig weinig tot geen beperkingen opgelopen." 

Familie Olof: "We zijn nog nooit in Duinrell geweest! Super dat we dit nu eens met onze jongens kunnen ervaren. Een leukere herfstvakantie hadden Leonard en Raoul zich niet kunnen wensen."

VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Metakids
Ruim 10.000 gezinnen in Nederland hebben één of meer kinderen met een metabole ziekte. Hun stofwisseling werkt niet goed en dat sloopt hun lichaam. Metabole ziekten zijn zelfs één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Op dit moment organiseert de VriendenLoterij samen met Metakids de VriendenLoterij PrijzenMarathon. Iedereen die tot en met 31 oktober gaat meespelen, draagt met de helft van ieder lot direct bij aan een landelijk samenwerkingsverband voor onderzoek en behandeling, zodat kinderen met een metabole ziekte snel en blijvend geholpen kunnen worden. www.vriendenloterij.nl/metakids

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds  

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn