Amsterdam,
23
oktober
2018
|
16:53
Europe/Amsterdam

Wens Jonna (8) en Thije (6) uit Noordwijkerhout in vervulling dankzij VriendenLoterij

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Jonna (8) en Thije (6) Wilson uit Noordwijkerhout. Jonna en Thije, zus en broer, hebben de metabole ziekte MPS6 die zorgt voor schade aan het hart en andere vitale organen. Om de kinderen te verrassen deed Stichting Metakids een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Jonna en Thije mogen samen met hun familie een weekje naar Duinrell. Onlangs werd de familie verrast met de cheque.

Lyanne Simon, relatiemanager bij Stichting Metakids: “Bij de metabole ziekte MPS6 maakt het lichaam een bepaald enzym niet voldoende aan. Het is een progressieve vorm die zorgt voor schade aan het hart en andere vitale organen. Maar ook aan het zicht, gehoor, botten en gewrichten. Jonna en Thije krijgen elke week vier uur lang een infuus. Hiermee wordt schade aan de vitale organen geremd, maar niet aan de botten en gewrichten. Ze hebben al meerdere operaties gehad en dit zal in de toekomst alleen nog maar toenemen. Jonna en Thije zullen nooit zelfstandig kunnen wonen.”

Familie Wilson: “Duinrell is bekend terrein voor ons: we gaan er elk jaar met Jonna en Thije heen! Juist om met hen een leuke dag te hebben die helemaal in het teken staat van hen. Onze jongste Yelte vonden we elke keer nog te klein om mee te nemen. Maar hij hoort er natuurlijk gewoon bij. Extra bijzonder dus dat we nu dankzij het VriendenFonds van de VriendenLoterij een week lang naar Duinrell mogen en het hele gezin mee mag! We gaan genieten met z’n vijven en mooie herinneringen met elkaar maken.”

VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Metakids
Ruim 10.000 gezinnen in Nederland hebben één of meer kinderen met een metabole ziekte. Hun stofwisseling werkt niet goed en dat sloopt hun lichaam. Metabole ziekten zijn zelfs één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Op dit moment organiseert de VriendenLoterij samen met Metakids de VriendenLoterij PrijzenMarathon. Iedereen die tot en met 31 oktober gaat meespelen, draagt met de helft van ieder lot direct bij aan een landelijk samenwerkingsverband voor onderzoek en behandeling, zodat kinderen met een metabole ziekte snel en blijvend geholpen kunnen worden. www.vriendenloterij.nl/metakids

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen 
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn