Amsterdam,
24
oktober
2018
|
14:52
Europe/Amsterdam

Wens Shiah (17) uit Amsterdam-Oost in vervulling dankzij VriendenLoterij

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Shiah Pique (17) uit Amsterdam-Oost. Shiah heeft de metabole ziekte GLUT1- deficiëntie wat inhoudt dat zij een strikt koolhydraat-arm dieet moet volgen om verdere achteruitgang tegen te gaan. Om haar te verrassen deed Stichting Metakids een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Shiah mag samen met haar familie een weekje naar Duinrell. Onlangs werd de familie verrast met de cheque.

Lyanne Simon, relatiemanager bij Stichting Metakids: "De diagnose is bij Shiah pas gesteld op 4-jarige leeftijd. Zij is geboren in Suriname en daar konden zij haar niet helpen. Haar moeder is daarom samen met Shiah naar Nederland vertrokken, waar zij de diagnose GLUT1- deficiëntie kreeg. Zonder behandeling sterven de hersenen van kinderen met deze ziekte steeds verder af en raken zij ernstig beperkt. Door de late diagnose is Shiah verstandelijk beperkt, maar door een strikt koolhydraat-arm dieet en preparaten blijft haar gezondheid stabiel." 

Familie Pique: "We vinden het heel leuk dat we naar Duinrell mogen met het gezin. Het betekent héél veel voor ons om gezellig samen te zijn. Ook kan papa zo wat rust van zijn werk pakken en echt met het gezin genieten."

VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Metakids

Ruim 10.000 gezinnen in Nederland hebben één of meer kinderen met een metabole ziekte. Hun stofwisseling werkt niet goed en dat sloopt hun lichaam. Metabole ziekten zijn zelfs één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Op dit moment organiseert de VriendenLoterij samen met Metakids de VriendenLoterij PrijzenMarathon. Iedereen die tot en met 31 oktober gaat meespelen, draagt met de helft van ieder lot direct bij aan een landelijk samenwerkingsverband voor onderzoek en behandeling, zodat kinderen met een metabole ziekte snel en blijvend geholpen kunnen worden. www.vriendenloterij.nl/metakids

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen 
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds 

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn