Amsterdam,
24
oktober
2018
|
15:19
Europe/Amsterdam

Wens zieke Justin (9) uit Enschede in vervulling dankzij VriendenLoterij

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Justin (9) uit Enschede. Justin heeft de metabole ziekte MCADD wat inhoudt dat hij een te lage bloedsuikerspiegel heeft wat kan leiden tot slaperigheid, een coma of zelfs de dood. Om hem te verrassen deed Stichting Metakids een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Justin mag samen met zijn familie een weekje naar Duinrell. Onlangs werd de familie verrast met de cheque.

Lyanne Simon, relatiemanager bij Stichting Metakids: "Justin heeft de metabole ziekte MCADD. Hierdoor kan zijn lichaam vetzuren niet voldoende omzetten in glucose en glycogeen, met een tekort aan energie tot gevolg. En dat is ernstig. Een te lage bloedsuikerspiegel kan namelijk leiden tot slaperigheid en veel erger; tot coma of overlijden. Het betekent dat Justin zeer regelmatig moet eten en geen maaltijden mag overslaan. De eerste twee jaar moest Justin ook 's nachts om de twee tot drie uur eten, wat zijn weerslag op het hele gezin heeft. Wanneer Justin wil sporten of een dagje op pad wil, moet hij vooraf extra koolhydraten eten om een te snelle daling van de bloedsuikerspiegel - met alle gevolgen van dien- te voorkomen."

Familie Gerritsen: "We waren ontzettend verrast toen de cheque voor een weekje Duinrell op de deurmat viel. De tranen liepen mij over de wangen. Het is zo fijn om met het gezin een weekje weg te mogen. Justins ziekte speelt toch altijd een rol in ons gezin. Als hij zich even niet lekker voelt, is onze zorg direct ‘als hij maar blijft eten' zodat er geen ziekenhuisopname nodig is. Justin en zijn broer Niels zijn sportieve jongens en houden van actie. Duinrell is dus de ultieme plek om naartoe te gaan."

VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Metakids
Ruim 10.000 gezinnen in Nederland hebben één of meer kinderen met een metabole ziekte. Hun stofwisseling werkt niet goed en dat sloopt hun lichaam. Metabole ziekten zijn zelfs één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Op dit moment organiseert de VriendenLoterij samen met Metakids de VriendenLoterij PrijzenMarathon. Iedereen die tot en met 31 oktober gaat meespelen, draagt met de helft van ieder lot direct bij aan een landelijk samenwerkingsverband voor onderzoek en behandeling, zodat kinderen met een metabole ziekte snel en blijvend geholpen kunnen worden. www.vriendenloterij.nl/metakids

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen 
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds 

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn