Amsterdam,
23
oktober
2018
|
17:39
Europe/Amsterdam

Wens Dorenda (19) & Hannah (17) uit Utrecht in vervulling dankzij VriendenLoterij 

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Dorenda (19) en Hannah (17) Westerink uit Utrecht. De zusjes hebben de metabole ziekte Sialidose type 1 wat inhoudt dat afvalstoffen zich opstapelen in hun lichaam en zij lichamelijk beperkt zijn. Om de zusjes te verrassen deed Stichting Metakids een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Dorenda en Hannah mogen samen met hun familie een weekje naar Duinrell. Onlangs werd de familie verrast met de cheque.

Lyanne Simon,relatiemanager bij Stichting Metakids: “Sialidose is een metabole ziekte waarbij bepaalde enzymen niet goed werken en afvalstoffen zich opstapelen in het lichaam. Hierdoor raken kinderen lichamelijk beperkt. Bij deze metabole ziekte is dit vaak terug te zien in problemen met lopen en zien. Zo ook bij Dorenda en Hannah; de zusjes zitten in een rolstoel. Ook epileptische aanvallen horen bij dit ziektebeeld.”    

Familie Westerink: “Het is heel fijn dat we er even met elkaar op uit kunnen in Duinrell, even weg te zijn van thuis en te ontspannen in een andere omgeving. Bovendien wordt er rekening gehouden met speciale behoeftes. Het vooruitzicht van een week weg geeft voorpret, een positief gevoel en energie om de zorgen goed aan te kunnen. Zo’n weekje weg biedt afleiding en is een bewust moment om samen te genieten. Door dit arrangement voelen we ons even heel bijzonder.   

VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Metakids 
Ruim 10.000 gezinnen in Nederland hebben één of meer kinderen met een metabole ziekte. Hun stofwisseling werkt niet goed en dat sloopt hun lichaam. Metabole ziekten zijn zelfs één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Op dit moment organiseert de VriendenLoterij samen met Metakids de VriendenLoterij PrijzenMarathon. Iedereen die tot en met 31 oktober gaat meespelen, draagt met de helft van ieder lot direct bij aan een landelijk samenwerkingsverband voor onderzoek en behandeling, zodat kinderen met een metabole ziekte snel en blijvend geholpen kunnen worden. www.vriendenloterij.nl/metakids  

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen  
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten.www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn