Amsterdam,
31
oktober
2017
|
13:49
Europe/Amsterdam

Winterguardvereniging Zanzare uit Haarlem ontvangt 500 euro extra van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor winterguardvereniging Zanzare uit Haarlem van de VriendenLoterij. De club is één van de vijf meest succesvolle deelnemers aan de Samen voor je Club-actie in september. Zanzare eindigde op nummer 5 en ontvangt daarom eenmalig een extra bijdrage van 500 euro. De actie is een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. Zanzare gaat het geld gebruiken om een eigen showvloer te realiseren.

Ronald Hiltemann, penningmeester bij Zanzare: “Wat een geweldig bedrag! Met deze prijs gaan wij een eigen showvloer aanschaffen, die we kunnen meenemen naar onze (dans)wedstrijden. De VriendenLoterij maakt voor ons een hele hoop mogelijk. Dankzij de steun van de VriendenLoterij kunnen wij de show die wij opvoeren steeds verder uitbreiden!”

De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van Zanzare leverde de club maar liefst 37 loten op. Daarmee scoorde de club in september de vijfde plaats. Als de 37 loten een jaar blijven meespelen, dan kan Zanzare 3.478 euro bijschrijven aan de clubkas.

Samen voor je Club
Het is voor het eerst dat de VriendenLoterij de Samen voor je Club-actie organiseert. Tijdens deze actie strijden clubs en verenigingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. Drie maanden lang wordt er iedere maand in totaal 7.000 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs en verenigingen. Op 1 december 2017 loopt de Samen voor je Club-actie af.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn