Amsterdam,
28
februari
2022
|
12:45
Europe/Amsterdam

Zeeuws Museum in Middelburg ontvangt 200.982 euro van VriendenLoterij

Samenvatting

Fijn nieuws voor het Zeeuws Museum in Middelburg. Het museum is meerjarig partner van de VriendenLoterij en ontvangt daarom, dankzij de deelnemers, een bijdrage van 200.982 euro. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.  

“De VriendenLoterij maakt zich sterk voor alle organisaties die het leven mooier maken door zich in te zetten voor het behoud van het cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. Van de monumenten in de buurt of het theater tot aan de plaatselijke sportvereniging. Voor het restaureren van Hollandse meesters of het opknappen van de sportclub. Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij gaat er dit jaar bijna 134 miljoen euro naar organisaties verspreid door het hele land. Na een zware periode is de cultuur in Nederland eindelijk weer open voor publiek en kunnen we weer genieten van al het moois dat het Zeeuws Museum te bieden heeft. Zo ook hun laatste aanwinst, een stilleven van 17e eeuwse kunstenaar Christoffel van den Berghe uit Middelburg.", aldus Dorine Manson, managing director van de VriendenLoterij.

Bijna 134 miljoen euro voor cultuur en welzijn  
De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij de 1,1 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2021 opgeteld een bedrag van bijna € 134 miljoen schenken aan 57 culturele partners en bijna 3500 goede doelen, clubs en verenigingen.    

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn