Amsterdam,
21
oktober
2020
|
16:58
Europe/Amsterdam

Zorgeloos fietsen voor Lotte (8) uit Raamsdonksveer dankzij VriendenLoterij

Samenvatting

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Lotte (8) en haar ouders uit Raamsdonksveer. Stichting Zeldzame Ziekten Fonds deed voor het gezin een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij en daarmee gaat hun hartenwens in vervulling. Zij krijgen een bijdrage voor een ouder kind tandem en dat geeft hen de bewegingsvrijheid waar ze zo naar uitkeken.

Iselle van Ruijven van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds: “Lotte is een vrolijk meisje van acht jaar. Zij heeft een motorische achterstand, een verstandelijke beperking en kan niet praten. Er is nog veel onduidelijk over de aandoening van Lotte en daardoor weet het gezin niet wat zij kunnen verwachten. Onlangs heeft het gezin een ouder kind tandem mogen lenen en dat was een groot succes. Lotte genoot zó van het fietsen: ze kon alles goed zien en zwaaide naar iedereen als een echte koningin. Daarom gunnen wij het gezin deze fiets. Ook voor haar grote zus is het leuk. Zo kunnen ze samen op de fiets naar haar sporten en hoeven ze niet altijd met de auto. Voor het hele gezin is de tandem dus echt een aanwinst!”

De moeder van Lotte is compleet overdonderd: “Ik ben sprakeloos. Dit geeft het gezin bewegingsvrijheid! Lotte was zó blij. Zij kon niet stoppen met klappen en rondlopen.”

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn