Amsterdam,
24
oktober
2018
|
15:06
Europe/Amsterdam

Zorgeloos weekje weg voor zieke Johanna (1) uit Volendam dankzij VriendenLoterij

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Johanna Runderkamp (1) uit Volendam. Johanna heeft het syndroom van Alpers Hüttenlocher, een metabole ziekte waardoor haar lichaam een energietekort heeft en niet goed functioneert. Om het 1-jarige meisje en haar broertje Lucas (5) te verrassen, deed Stichting Metakids een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Johanna en Lucas mogen samen met hun familie een weekje naar Duinrell. Onlangs werd de familie verrast met de cheque.

Lyanne Simon, relatiemanager bij Stichting Metakids: "Johanna was een kerngezonde, vrolijke baby van 11 maanden toen ze plotseling een zware epileptische aanval kreeg. Uiteindelijk werd de diagnose gesteld: ze bleek het Syndroom van Alpers Hüttenlocher te hebben. Dit houdt in dat Johanna een kapot gen heeft meegekregen van beide ouders waardoor haar energiestofwisseling niet goed verloopt. Door een tekort aan energie, functioneert haar lichaam niet goed. De prognose is zeer slecht. Een loodzware situatie voor het gezin met flinke tegenslagen. Geweldig dat ze dankzij het VriendenFonds van de VriendenLoterij er even een weekje tussenuit mogen."

Familie Runderkamp: "Johanna's broertje Lucas snapt de situatie niet zo goed maar weet wel dat zijn zusje niet meer beter wordt. We hadden afgelopen zomer een vakantie geboekt maar moesten deze annuleren vanwege Johanna haar ziekte. Lucas had zich hier erg op verheugd. Vooral daarom zijn we heel blij met deze verrassing van de VriendenLoterij. Johanna geniet heel erg van zwemmen en wandelen. In Duinrell zijn we dan op de juiste plek. We kijken er erg naar uit met elkaar!"

VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Metakids
Ruim 10.000 gezinnen in Nederland hebben één of meer kinderen met een metabole ziekte. Hun stofwisseling werkt niet goed en dat sloopt hun lichaam. Metabole ziekten zijn zelfs één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Op dit moment organiseert de VriendenLoterij samen met Metakids de VriendenLoterij PrijzenMarathon. Iedereen die tot en met 31 oktober gaat meespelen, draagt met de helft van ieder lot direct bij aan een landelijk samenwerkingsverband voor onderzoek en behandeling, zodat kinderen met een metabole ziekte snel en blijvend geholpen kunnen worden. www.vriendenloterij.nl/metakids

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen 
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds 

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn