Amsterdam,
09
oktober
2020
|
11:04
Europe/Amsterdam

Zussen Mara en Evi uit Klundert zorgeloos naar buiten dankzij VriendenLoterij

Samenvatting

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Mara (17) en Evi (15) uit Klundert. Stichting Zeldzame Ziekten Fonds deed voor de rolstoelgebonden zussen een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat hun hartenwens in vervulling: ze krijgen beiden een voorzetwiel voor hun rolstoel, waardoor ze gemakkelijk en zonder pijn met vriendinnen naar buiten kunnen.

Danielle Nicodem, Fondsenwerver bij Stichting Zeldzame Ziekten Fonds: “Mara en Evi hebben een zeldzame erfelijke aandoening, waardoor ze gebonden zijn aan een rolstoel. De rolstoelen hebben (zoals gebruikelijk) kleine wieltjes voor, wat binnenshuis erg fijn rijdt. Buitenshuis zijn de rolstoelen heel gevoelig voor hobbeltjes, scheef liggende tegels etc. Buiten rijden vraagt van de dames daarom extra veel energie. Het is eigenlijk niet mogelijk om eens zorgeloos de stad of het bos in te gaan met hun vriendinnen, zonder pijn te ervaren of hier extra vermoeid door te raken. Een aankoppelbaar voorzetwiel is de perfecte oplossing. En daarom deden we een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij.” 

Mara en Evi waren er helemaal stil van toen ze werden verrast met het goede nieuws: “Dit is geweldig!” 

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn