Amsterdam,
02
december
2019
|
16:14
Europe/Amsterdam

Zwem- en Poloclub Alkemade door VriendenLoterij benoemd tot Club van de Week

Een nieuwe digitale klok dankzij eenmalige bijdrage 10.000 euro

Groot feest voor Zwem- en Poloclub (Z&PC) Alkemade! De club werd afgelopen weekend benoemd tot ‘Club van de Week’ en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij. Z&PC Alkemade gaat het geld gebruiken voor een nieuwe digitale klok, zodat deze voldoet aan de nieuwe spelregels en de club wedstrijden kan blijven organiseren.

Bernard Klein, secretaris van Z&PC Alkemade: “Het is ieder jaar weer puzzelen hoe we financieel rond kunnen komen. We liepen al een tijd tegen de kosten van een nieuwe digitale klok aan en wisten niet goed hoe we dit moesten financieren. De klok moet er wel komen, want zonder nieuwe digitale klok mogen wij geen zwemwedstrijden meer houden. Met dit bedrag zijn we daarom hartstikke blij! De nieuwe digitale klok kunnen we nu volledig realiseren!”

‘Club van de Week’
Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij kunnen een aanvraag indienen voor een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Denk hierbij aan: verduurzamen van het clubhuis, de aanleg van een nieuw sportveld, muziekinstrumenten of het faciliteren van maatschappelijke activiteiten voor de buurt.

Tussen mei en december wordt wekelijks een aangesloten club, vereniging of stichting verrast met de titel ‘Club van de Week’ en met een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij om dit project te realiseren. Clubs kunnen zich nog het hele jaar aanmelden met een mooi project via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, vereniging en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich melden via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn